Ořechy umeleme nebo rozmixujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem a přidáme moučkový a vanilkový cukr. Povaříme za stálého míchání pět minut od bodu varu, necháme trochu vyvařit mléko, až se za vařečkou táhne cestička. Odstavíme a vmícháme mleté piškoty a rum. Nádivkou plníme linecké košíčky, košíčky z tlapkového těsta nebo lepené cukroví. Ještě teplou nádivku nanášíme lžičkou, pak necháme vychladit naplněné cukroví, teprve úplně vychladlé zdobíme čokoládou. Toto množství vychází na jednu dávku košíčků z lineckého těsta.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek